espa banner

Η ιστορία του καφέ 2

καφεκοπτείο Παπαχατζή

Η ιστορία του καφέ 2

Λοιπόν, ποια είναι η ιστορία του καφέ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ως λάτρης του καφέ, ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό το νέκταρ των θεών;

Κατακτά τις καρδιές μας, τη μοναδική συνήθεια που αγαπάμε περισσότερο από τις καθημερινές μας ρουτίνες. Νιώθουμε ότι είναι ένα μικρό δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας, και γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο και λίγο πιο συναισθηματικό για εμάς αν το δώσουμε σε αυτούς που αγαπάμε.

City Roasters Παπαχατζή

Η ιστορία του καφέ

Οι δύο επικρατούσες θεωρίες είναι από όπου προήλθε το όνομα του δημοφιλούς ποτού είναι:

  1. Η πρώτη είναι ότι προήλθε από το όνομα της περιοχής “Kaffa”, που στην Αιθιοπία και είναι το δέντρο προέλευσης του καφέ.
  2. Η δεύτερη θεωρία είναι ότι ο καφές προέρχεται από την αραβική λέξη “gahwa” που είναι ένα ποτό που παρασκευάζεται από φυτική ζωή. Όταν ο καφές εισήχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι ήταν «αραβικό κρασί».

Πως ανακαλύφθηκε ο καφές;

Ενδιαφέρον δείχνουν οι μύθοι για το πως έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα, και ακόμα πιο συναρπαστικός είναι και ο μύθος ανακάλυψης του καφέ.

Όταν τα ζώα ενός βοσκού τρώγανε κόκκινα μούρα και σπόρους από ένα δέντρο, γίνονται αρκετά ενεργητικά. Ο θρύλος λέει ότι ένας βοσκός το παρατήρησε αυτό και, από χαρά και περιέργεια, έφαγε λίγο. Έτσι, όταν έφαγε από αυτούς τους σπόρους, παρατήρησε ότι ένιωθε πιο ζωηρός, όπως και τα ζώα του. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που τραγουδούσε και χοροπηδούσε. Ο ίδιος ο μύθος υποδηλώνει ότι αυτή η εμπειρία ήταν τόσο ισχυρή που διατηρήθηκε ζωντανή και μεταδόθηκε στο πέρασμα των αιώνων, από γονέα σε παιδί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

factory roaster

Το καφεόδεντρο

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από τους σπόρους των καρπών ενός καφεόδεντρου. Τα δέντρα αναπτύσσονται σε τροπικές περιοχές και οι καρποί συλλέγονται, επεξεργάζονται και παρασκευάζονται για τη δημιουργία διαφορετικών ποικιλιών καφέ. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι επεξεργασίας των κόκκων καφέ, είτε αφαιρώντας όλα τα φρούτα από τα κλαδιά, είτε μαζεύοντας μόνο τους ώριμους. Στη συνέχεια αφαιρείται η σάρκα από τους σπόρους, οι οποίοι στη συνέχεια ψήνονται και αλέθονται. Στη συνέχεια, οι σπόροι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαφορετικών τύπων καφέ. Οι 5 κορυφαίες χώρες που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα καφέ είναι η Βραζιλία, το Βιετνάμ, η Κολομβία, η Ινδονησία και η Ονδούρα.

papachatzis logo

Η ιστορία του καφέ

Το 1964 άνοιξε το πρώτο καφέ-μπαρ στην Ιταλία. Ήταν το πρώτο καφενείο στην Ευρώπη που διοικήθηκε από Ιταλό και η ιδέα του βασίστηκε σε χώρο κοινωνικών συναντήσεων με βιβλιοθήκη για τους θαμώνες να διαβάζουν και να κοινωνικοποιούνται. Το όνομα του καφέ ήταν Blue Bottle Coffee Period και ο καφές που σέρβιρε στους πελάτες του έβραζε σε βραστό νερό και γλυκανόταν με μέλι.

Πολύ σύντομα, ο καφές εξαπλώθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έγινε ευρέως αποδεκτός. Τον 18ο αιώνα, ο καφές έφτασε για πρώτη φορά σε αποικίες από τους Γάλλους.

Στη Βραζιλία, ο καφές φυτεύτηκε για πρώτη φορά το έτος 1727. Το 1795 στη Νότια Αμερική, το 1798 στην Τζαμάικα, το 1808 στην Αργεντινή, το 1820 στο Περού, το 1822 στο Μεξικό και μέχρι το τέλος του αιώνα στην Κλασική Νότια Αμερική.

Σήμερα ο καφές δε λείπει από καμία κουζίνα και η συνεχής αύξηση της παραγωγής του υποδηλώνει συνεχή ενθουσιασμό!

Καφεκοπτείο Παπαχατζής. Πώληση χονδρική – λιανική. Πλοηγηθείτε μέσα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και βρείτε μοναδικά χαρμάνια. Για οποιαδήποτε απορία έχετε ή για οποιαδήποτε συνεργασία μαζί μας επικοινωνήστε μαζί μας